Tattoo verzorging

De genezingstijd van een tattoo is per persoon verschillend, maar dit bedraagt ongeveer 2/3 weken ,Persoonlijke hygiƫne is daarom een absolute MUST gedurende de genezingstijd.


Er kan wondvocht / inkt / bloed ontstaan. Dit is normaal!


Hieronder vind je de nazorg voor je pas gezette tattoo. Hanteer deze goed, zodat je lang plezier kunt hebben van je tattoo.


- Verwijder na thuiskomst voorzichtig de folie. Was je tattoo met lauw water en dep de tattoo droog met een schone (hand)doek of tissue. Ga niet wrijven!


- Raak de tattoo zo min mogelijk aan. Zorg er in ieder geval voor dat als je je tattoo aan raakt,dat je schone handen heb! Dit voorkomt infecties.


- Laat de tattoo na schoonmaken even met rust , en smeer deze pas in als je tattoo begint te irriteren, met zalf zoals  bepanthen, deze kun je halen bij de apotheek/ drogisterij.


- Heb je last van jeuk? Ga dan niet krabben. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk een korstje eraf krabt of dat er inkt uit je tattoo komt. Mocht je het toch echt niet meer kunnen houden, probeer dan lichtjes te kloppen op je tattoo. Onthoudt wel; jeuk is een teken van genezing.


- Draag geen knellende / strakke kleding of kleding die haren en/of wol bevatten. De kleine haartjes van de wol kunnen aan de wond gaan kleven.


- Smeer je tattoo gedurende genezing 2x per dag in met het zalf naar keuze zoals bepanthen ( als je met een bepaalde zalf smeert ga niet over naar een andere zalf) smeren is voor comfort , niet voor de genezing.


- Tijdens het genezingsproces van je tattoo kan je geen gebruik maken van de zonnebank, zwembaden en/of sauna. Ook het zonnen in de buitenzon kan je beter even vermijden. Zelf niet met een hoog zonnefactor op je tattoo.


- Gebruik alleen een zalf die ongeparfumeerd is. Vraag in de studio na welke je het beste hiervoor kan gebruiken.
Heb geduld betreft de genezing ! Je huid heeft tijd nodig om de tattoo goed te laten genezen !


Kom binnen 1 maand terug naar de shop om de tattoo te laten zien als jij/ wij denken dat de tattoo bijgewerkt moet gaan worden nemen wij dit voor onze kosten, kom je later dan 1 maand de tattoo laten bijwerken moeten we dit in rekening brengen!


Royal Bastard & Royal Bitch